HomeInspiratieChristian BoumaStudio C ArchitectenProjectenContact
05/04/2018

Hirschgebouw transformeert opnieuw tot stadsicoon

Het Hirschgebouw aan het Amsterdamse Leidseplein is een Rijksmonument, in 1912 gebouwd als warenhuis Hirsch & Cie. Het gebouw leidde sinds de sluiting van het warenhuis in 1976 een sluimerend bestaan. Tot Studio C Architecten startte met de transformatie van dit prominente pand. Een terugblik op een bijzondere transformatie.

Lees verder
05/04/2018

Een architect 3.0 ontwerpt niet alleen het gebouw, maar ook het businessplan

Traditioneel beperkt een architect zich tot het ontwerp en de bouwtekeningen, en dat doe ik ook nog steeds veel en graag. Er is echter een interessante ontwikkeling gaande, waarbij de betrokkenheid van de architect verder gaat. De herontwikkeling van Maison Descartes is daarvan een voorbeeld. Wat zijn de voordelen van een architect 3.0?

Lees verder
08/01/2018

Leerlingen denken mee met Studio C Architecten over bouw Technasium

Doorgaans bouwen architect en aannemer een schoolgebouw volgens het programma van eisen van het schoolbestuur. Bij het Technasium Ulenhof in Doetinchem ging dat anders. Leerkrachten maar vooral leerlingen werden actief bij het ontwerpproces betrokken.

Lees verder
26/12/2017

Studio C Architecten van start met Maison Descartes

Maison Descartes, het monumentale pand aan de Amsterdamse Vijzelgracht, bestaat al 350 jaar maar verandert nu pas voor de derde keer van eigenaar. Nadat de Franse staat had besloten het pand te verkopen, nam Studio C Architecten het initiatief om samen met een projectontwikkelaar tot een nieuwe invulling te komen. ‘Un projet spectaculaire’ voor mij als architect.

Lees verder
26/12/2017

Waarom ik als architect juist naar die andere Biënnale ga

Het lijkt logisch om als architect de architectuur Biënnale in Venetië te bezoeken. Dat is zeker inspirerend, maar ik vind het toch iets te dicht bij huis. Liever laat ik me verrassen door de kijk van kunstenaars op de werkelijkheid. Dat prikkelt pas echt!

Lees verder