InspiratieWie zijn weStudio C ArchitectenProjectenContact
26/12/2017

Waarom ik als architect juist naar die andere Biënnale ga

Het lijkt logisch om als architect de architectuur Biënnale in Venetië te bezoeken. Dat is zeker inspirerend, maar ik vind het toch iets te dicht bij huis. Liever laat ik me verrassen door de kijk van kunstenaars op de werkelijkheid. Dat prikkelt pas echt!

Het is natuurlijk een lastig begrip: inspiratie. Wat is het en waar krijg je het van? Ik zie het als het voeden van mijn creativiteit. Je kijkt even mee door de ogen van een ander en daar krijg ik energie van. Zin om zelf ook weer nieuwe dingen te gaan maken. De kunst Biënnale is in dat opzicht een snoepwinkel. In elk paviljoen wacht een nieuwe surprise. Soms is er een directe link van inspiratie naar eigen werk. Jaren geleden heb ik de door de Franse schilder Yves Klein ontwikkelde, intense kleur blauw bijvoorbeeld toegepast in de Amsterdamse jazzclub Bimhuis.

Je kijkt even mee door de ogen van een ander en daar krijg ik energie van
Sed congue porttitor semper. Vivamus volutpat laoreet tincidunt. Sed nec vehicula nibh. Aliquam sed rhoncus neque. Ut vel elit eget nisl tristique faucibus. Nulla vel sapien mauris.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut erat at nulla elementum mollis. Phasellus sit amet accumsan velit, vitae pharetra purus. tortor fermentum commodo.

Top 3

Het Duitse paviljoen vond ik echt heel bijzonder. Het had een verhoogde glazen vloer en glazen wanden. Achter het glas speelden acteurs, die later ook de ruimte inkwamen waar je liep. Een spel van (schijn)werkelijkheid en een vervreemdende ervaring. In het Nordic paviljoen werden prachtige natuurbeelden en schitterend licht gecombineerd met dreigende geluiden. Ook heel bijzonder. En de Finse inzending was een combinatie van bewegende poppen, video en animatie. God als een groot ei, Jesus als kartonnen doos en een verhaal over het opnieuw vormgeven van de aarde. Komisch, indrukwekkend en mooi.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Ik zou het leuk vinden om van je te horen!