HomeInspiratieChristian BoumaStudio C ArchitectenProjectenContact
Over Christian Bouma

Ervaren architect met passie voor het transformeren van bestaande gebouwen

Sinds 1985 werk ik als architect, vanaf 2008 vanuit Studio C Architecten. Ik richt me op het oplossen van ruimtelijke, functionele en esthetische vragen van diverse opdrachtgevers, zoals ontwikkelaars, investeerders, huurders, eigenaren van zakelijk vastgoed (kantoren, winkels, bedrijven, horeca, scholen) en particulieren. Vasthoudendheid, overzicht en plezier kenmerken mijn manier van werken.

Met Studio C Architecten kijk ik op een frisse en professionele manier naar bestaande gebouwen. Door gebouwen goed te lezen en mee te denken met de opdrachtgever kom ik met passende en verrassende oplossingen. Passend binnen de gebouwde omgeving en de wensen van de opdrachtgever. Verrassend omdat ik het onmogelijke mogelijk weet te maken.

Projecten waar ik trots op ben zijn het Hirschgebouw met de Apple Store in Amsterdam. Het Technasium Ulenhof in Doetinchem. En Maison Descartes waar mijn bureau momenteel een nieuwe invulling voor ontwikkelt.

Ik ontwerp niet alleen in opdracht, maar initieer ook zelf projecten op basis van een kansrijk bestaand gebouw. Ik ontwerp in dat geval niet alleen de bouwtekening maar ook het businessmodel.