Walenweeshuis

Nadat Frankrijk in 2016 besloot haar consulaat te verhuizen uit het voormalige 17e eeuwse Walenweeshuis, initieerde Studio C plannen om dit rijksmonument zorgvuldig te transformeren en te restaureren.

Metadata

Project

Walenweeshuis

Categorie

Kantoren

Type

Transformatie

Locatie

Amsterdam

Oppervlakte

4000 m²

Status

Lopend project

Projectbeschrijving

Walenweeshuis

Nadat Frankrijk in 2016 besloot haar consulaat te verhuizen uit het voormalige 17e eeuwse Walenweeshuis, initieerde Studio C plannen om dit rijksmonument zorgvuldig te transformeren en te restaureren. Plannen zijn gemaakt voor kantoorruimtes die passen in het historische gedeelte en in de nieuw te bouwen uitbreiding.

Walenweeshuis

Een impressie van het uitzicht op de binnentuin, gezien vanuit de zuidelijke glazen gang.

Walenweeshuis

Bovenaanzicht van het Walenweeshuis met de ingang naar het metrostation Vijzelgracht van de Noord/Zuidlijn.

Walenweeshuis
Walenweeshuis

De voorgestelde nieuwbouw met de twee glazen gangen vergroot het gebruiksoppervlakte met 480 m2.

Walenweeshuis

De doorsnede toont de vele functies in het gebouw en hoe glazen gangen het historische gedeelte met de nieuwbouw verbindt.

Walenweeshuis
Walenweeshuis

Een impressie van de toegang tot de verschillende niveaus.

Voorstel voor een vergaderruimte.

Walenweeshuis

Een impressie van het uitzicht op de binnentuin.

Openbaar

Winkels

Woningen

Kantoren

Alle categorie├źn